Podpiramo vse svetovne verske in politične voditelje, molimo za njihovo zdravje in mentalno ter duhovno dobrobit, za njihovo zaščito ter za uspeh njihovih teženj in njihovega pozitivnega delovanja za mir, harmonijo in razumevanje v svetu.

Podpiramo vse svetovne verske in politične voditelje, molimo za njihovo zdravje in mentalno ter duhovno dobrobit, za njihovo zaščito ter za uspeh njihovih teženj in njihovega pozitivnega delovanja za mir, harmonijo in razumevanje v svetu.

Prayer for the world 2017


Z VSAKIM DNEM SE ZAČNE NOVO LETO
Mahaprabhuji v svojih Zlatih izrekih pravi: »Preteklost je preteklost. Sedanjost je tukaj. Prihodnosti še ni. Tvoja prihodnost bo takšna, kot je tvoja sedanjost, zato bodi pozoren.« Storite nekaj dobrega za prihodnost. Ker pa prihodnosti ne poznate, zanjo delujte sedaj, v sedanjosti.
Vsak dan je novega leta dan. Vsako jutro je začetek novega leta in to je čas, ko naj bi razmišljali: »Človek sem. Kaj zame pomeni, da sem človek? Katere lastnosti me oblikujejo v človeka?«


DELUJTE POČASI
Ne hitite. Trikrat premislite, preden kaj storite in vprašajte se, ali delujete s ponižnostjo in prijaznostjo ali iz sebičnosti, ponosa ali ambicij. Ali s svojim ravnanjem ne škodite drugim? Premislite in bodite pozorni. Vedno se sprašujte, kako lahko pomagate drugim. To je sporočilo za prihajajoče leto.

 

 


VARUJTE OKOLJE
Odločite se, oblikujete sankalpo, da boste povzročali manj onesnaženja in ustvarili manj odpadkov. Recimo, toliko plastike in papirja porabimo za ovijanje božičnih ali rojstnodnevnih daril. Ovojni papir je drag, zanj je potrebnega veliko lesa ter vsebuje mnogo kemičnih snovi in plastike, vendar pravzaprav ni uporaben. Takoj ga raztrgamo in odvržemo. Če bi se lahko samo temu odpovedali, bi bolje zaščitili naš planet. Takšna dejanja so namenjena našim drevesom, gozdovom in vodi. Biti človek pomeni biti zaščitnik in ne uničevalec.


MOLITE
Med svojimi vsakodnevnimi molitvami molimo tudi za trpeče ljudi in živali. Prosimo Boga, naj jim pomaga. Molitev ima veliko moč. V človeški zavesti je neizmerna moč in ta pozitivna energija, če jo vodi energija našega srca, zagotovo najde pot do ubogih in trpečih.


RAZMIŠLJAJTE POZITIVNO
Samo pozitivne misli vodijo do pozitivnih plodov in rezultatov. Vedno se zavedajte tega. Potrebujemo harmonijo, mir, razumevanje, odpuščanje, prijaznost, milost in sočutje. Pozitivno razmišljanje in pozitivne odločitve, besede in predstave zagotovo dobro vplivajo na naše telo, um in zavest. Negativno vedenje rani tako nas kot druge, medtem ko pozitivno razmišljanje ustvarja dobro za nas in za druge. Odločitev je vaša. Razmišljajte pozitivno!

ODPUSTITE
Pozitivno razmišljanje pomeni tudi odpuščanje, Jezus je dejal: »Odpusti svojim sovražnikom.« Včasih ni lahko odpustiti. Morda lahko odpustite, vendar ne morete pozabiti. Na dan, ko boste lahko odpustili in pozabili, boste uvrščeni na seznam svetnikov.


NE BODITE LJUBOSUMNI, JEZNI, POHLEPNI ...
Ne bodite ljubosumni drug na drugega. V hindiju temu pravimo jalan, kar pomeni goreti v ognju. Pohlep, ljubosumje, jeza, okrutnost ... vse to sežiga naše dobre lastnosti in pozitivno energijo. Ukažite tem lastnostim, naj zaspijo, ter prebudite svoje dobre lastnosti. Vedno vodimo svojo notranjo bit s pozitivnim razmišljanjem.


PREBUDITE SE
Holy Guruji je v enem svojih bhajanov dejal: “Prebudite se! O bratje, prebudite se! Ne spite v spancu neznanja.” Ne živite brez zavedanja, drugače boste umrli kot pajek v svoji lastni pajčevini. S posvetnimi strastmi in pohlepom pletemo mrežo vezanosti. Osvobodite se materialne vezanosti in pojdite na duhovno pot.


DELAJTE DOBRO
Odločimo se, oblikujmo sankalpo, da bomo v tem svetu počeli dobre stvari. Odločite se, da boste prenehali jesti meso ter uživati droge in alkohol, tako da bo naše življenje zdravo, srečno in harmonično. Na ta način bomo dosegli svoj cilj, postali eno s svojo ātmo, našim resničnim jazom.


BLAGOSLOV
Blagoslavljam vas v imenu OM Sri Alakhpuriji Siddha Peeth Parampara in vam želim srečno, zdravo, harmonično, mirno in uspešno leto.


OM SHANTIH SHANTIH SHANTIH
Vaš,
Vishwaguruji Maheshwarananda

Ashram Střílky, Češka republika, 31. 12. 2016