Objave v medijih

19 Januar 2018

Revija Misteriji: Joga pomaga

V januarski številki revije Misteriji je izšel intervju z dr. Miho Zagoričnikom, psihologom, kariernim svetovalcem in učiteljem Joge v vsakdanjem življenju. Govori o praktičnih vidikih in pozitivnih učinkih vadbe joge. Intervju lahko preberete tukaj.

02 November 2017

Osebno - dr. Dejan Dinevski

Objavljamo povezavo na nadvse zanimiv intervju televizije NETTV. V njem dr. Dejan Dinevski, učitelj joge in predsednik mariborskega društva Joge v vsakdanjem življenju, govori o mnogih vidikih joge, pa tudi o svojem delu.

Foto: Andrej Petelinšek

27 September 2017

Naučite se JOGE - pomaga!

Ob začetku jesenskega semestra vadbe Joge v vsakdanjem življenju smo na portalu RTV SLO MMC  objavili obsežne članke o jogijski praksi, njenih blagodejnih učinkih ter izkušnjah vadečih in učiteljev joge. Vabljeni k branju!

26 September 2017

Joga pomaga do sproščenosti, energije in zadovoljstva!

Konec poletja in dopustov naj ne pomenita tudi konec sproščenih dni, miru in zadovoljstva. Sproščenosti in obnavljanja energije se lahko naučimo tudi v vsakdanjem življenju – z vadbo joge. Po navedbah Združenih narodov to počne že dve milijardi ljudi. Zakaj? Zato, ker deluje. Več preberite v prispevku na Siol.net.

25 September 2017

Joga - vpišite se na vadbo, pomaga!

"Jogo sem začela vaditi dokaj pozno, pri 38 letih, po večjih zdravstvenih težavah. Joga me je zanimala že kot študentko, vendar so mi bile vaje v knjigah pretežke. Potem pa mi je prijateljica povedala za Jogo v vsakdanjem življenju, ki je zelo postopna in sistematična. Ob prvi priliki sem se vpisala na vadbo in od takrat me joga spremlja že 28 let in je postala moj način življenja. Zame je joga najboljši način premagovanja stresa. Pomagala mi je v težkih in stresnih življenjskih okoliščinah, kot so operacija in smrt v družini. Zdaj živim veliko bolj umirjeno in sproščeno, v miru sama s seboj in s svetom," pravi prof. dr. Vojka Bole Hribovšek v prispevku na 24ur.com.

06 Februar 2017

SENSA | Kumbh Mela: Veličastno srečanje človeštva

Festival Sanatan Dharme, ene od starodavnih religij iz časov vedske Indije, je izraz globoke duhovnosti in srečevanja človeštva v obsegu, ki meji na čudež. Kumbh Mela nam že tisočletja prenaša sporočilo, da združimo človeštvo v bratstvo in ustvarimo mir na svetu! Piše Andrej Želježič, fotografije Bojan Radin, Ivana Pavlović in Jernej Drnovšek.

Več.

01 Februar 2017

SENSA | Skrite moči v človeku: Bindu čakra

Kdo izmed nas še ni sanjal o vrelcu večne mladosti in kdo si ga ni želel najti? "Ta vrelec mladosti, vitalnosti in
zdravja, je v bindu čakri (bindu = točka, kaplja), ki je eno najbolj skrivnostnih in najbolj nenavadnih energijskih
središč v človeku," opisuje Vishwaguru Paramhans Maheshwarananda v knjigi Skrite moči v človeku.

Več.

23 December 2016

SUPER 50 | Joga tudi ob dveh ponoči

Z dovoljenjem objavljamo članek Alenke Kociper "Joga, tudi ob dveh ponoči!", ki je izšel v novembrski številki priloge Super 50 (k Delu in Slovenskim novicam). Z naklado 110.000 izvodov je za Nedeljskim in ob prilogi Ona to najbolj bran tiskan medij pri nas.

 Članek.

 

08 December 2016

SENSA | Skrite moči v človeku: Agja čakra

"Agja čakro lahko primerjamo s praznim prostorom brez oblike, barv in lastnosti. To je prostor čistosti in enosti, kraj anande, blaženosti. Tukaj duša razširi svoja krila. Osvobojena iz mreže maje se dvigne kvišku in raztopi v svetlobi tisočlistnega lotosa (sahasrara čakra), ki sije s svetlobo tisočerih sonc", pravi Vishwaguru Paramhans Maheshwarananda v knjigi Skrite moči v človeku.

Več.