V petek, 17. novembra in v nedeljo, 19. novembra 2017 je Društvo Joga v vsakdanjem življenju Maribor  postalo bogatejše za tri nove ašrame. Beseda ašram označuje center joge in duhovnosti. V besedi ašram "a" pomeni dobrodošli in "šram" delati. Ašram je mesto, kjer je vsak dobrodošel, da dela za dobrobit svojega telesa, uma in duše. Ašrama v Murski Soboti in na Ptuju je odprl Vishwaguruji Paramhans Swami Maheshwarananda, avtor sistema Joga v vsakdanjem življenju, v družbi visokih gostov in članov društev Joga v vsakdanjem življenju iz Maribora in vse Slovenije.

V petek so v Murski Soboti so goste pričakali v skladu s prekmursko tradicijo. Ponudili so jim kruh, sol in vodo. Vsi častni gostje, poleg Vishwagurujija še Veleposlanik Republike Indije v Sloveniji Njegova Ekscelenca Shree Paramjit Mann, podžupan Murske Sobote gospod Boštjan Berlak, predsednik Zveze joga društev Slovenije gospod Jože Sraka, sicer domačin in gostitelj, dr. Dejan Dinevski, predsednik matičnega Društva Joga v vsakdanjem življenju Maribor, so prižgali plamen, ki naj osvetljuje prihodnost centra in vseh, ki bodo v njem našli mir in zatočišče. Program je popestrila mlada glasbenica Katjuša Peterka. Na cimbale zaigrala tradicionalno Zrejlo je žito. 

Nato se je na Ptuju se je gostom pridružil še župan tega najstarejšega slovenskega mesta, gospod Miran Senčar. Veleposlanik Mann in Vishwaguruji sta prejela prav posebno malo - venec iz ptujskega luka (čebule). Dvorana ašrama je bila napolnjena do zadnjega kotička. Vzdušje je bilo toplo in domače. Nekaj besed je spregovorila gospa Sonja Trplan, prva ptujska učiteljica Joge v vsakdanjem življenju. Izrazila je svoje zadovoljstvo ob odprtju prvega ašrama in vadbenega centra na Ptuju.  Trplanova je v imenu ptujskega centra prejela v dar kipec Šiva lingam, ki so ga v znak prijateljske podpore podarili člani Društva Joga v vsakdanjem življenju Novo Mesto. Župan Senčar pa je prejel v dar Vishwagurujijevo knjigo Sistem Joga v vsakdanjem življenju. Program je s prekrasnim nastopom popestrila umetnica Tajda Špes na harfi.

V nedeljo, ob koncu svojega obiska Slovenije, je Vishwaguruji odprl tudi nove prostore za vadbo v Slovenski Bistrici, kjer vadba v okviru Društva Joga v vsakdanjem življenju Maribor poteka že od leta 1992, torej 25 let. Vishwaguruji je ob prihodu prižgal oljno svetilko, ki simbolizira svetlobo modrosti, ter v svojem govoru poudaril, kako pomembno je, da je joga dostopna vsem starostnim skupinam z namenom doseganja zdravja, harmonije in notranjega miru. Toplina tega posebnega dogodku bo še dolgo odzvanjala v srcih vseh prisotnih inštruktorjev in učencev.
 
Udeležba in dobre misli na vseh treh odprtjih so lepa popotnica za uspešno delovanje in blagostanje novih centrov.
 
Foto: Bojan Radin @ Yoga in daily life