Od petka, 17. novembra do nedelje, 19. novembra 2017 je Zveza joga društev Slovenije gostila Vishvagurujija Paramhansa Swamija Maheshwaranando, avtorja sistema Joga v vsakdanjem življenju. V Kranju so organizirali mednarodni seminar, ki je bil namenjen tako novim vadbenikom, kot tistim, ki so v stiku z jogo že dolgo.

Prav vsak od njih pa je odšel s polno mero svežega zagona za nadaljno vadbo. Svojo prakso joge bodo udeleženci sedaj lahko obogatili z znanjem, ki so ga nabirali ob odličnih inštruktorjih joge med vadbo asan (jogijskih položajev), pranajam (dihalnih tehnik) ter meditacij ob jutranjem in popoldanskem programu. Pri razumevanju sebe in drugih v vsakdanjem življenju pa jim bodo pomagala Viswagurujijeva predavanja, ki so bila kot vedno polna topline, humorja in tistega pravega znanja - modrosti.

Svojo izkušnjo pričujočega seminarja je z nami delila udeleženka Kristina Mihelj: "Vsak seminar z duhovnim učiteljem je nepozaben v mnogih pogledih in vsak po svoje bogat. Vendar, ko Učitelj obišče tvoj dom, je to resnično nekaj posebnega. Obdani smo bili s čudovitim razgledom na zasnežene gore, ob jutrih obaravane v bleščeče rožnatih in oranžnih odtenkih, ki so še bolj razplamenteli našo radost in zdelo se je, da začenjamo sedaj razumeti Rumijevo misel: “Samo iz srca se lahko dotakneš neba.”. Na vsak seminar se pravzaprav odpravimo zato, da spet najdemo tisti zorni kot, od koder so stvari bolj preproste, razumljive in lahkotne."

Foto: Bojan Radin in Kristjan Vidner @ Yoga in daily life