Objavljamo povezavo na nadvse zanimiv intervju televizije NETTV. V njem dr. Dejan Dinevski, učitelj joge in predsednik mariborskega društva Joge v vsakdanjem življenju, govori o mnogih vidikih joge, pa tudi o svojem delu.

Foto: Andrej Petelinšek

Kaj prinaša moderna tehnologija v medicino in izobraževanje zdravnikov? Kakšne so dobrobiti joge v športu? O sodelovanju z Rokom Petrovičem in Tino Maze. Kakšne vrste joge obstajajo? O telesnih in dihalnih vajah ter meditaciji in duhovnosti – celostna in izvorna joga. Kakšna je joga, duhovnost in psihologija človeka v Indiji? Joga in meditacija dokazano pripomoreta k dobremu zdravju in zviša kakovost življenja nasploh – od dobrega počutja do boljših odnosov. Joga za hrbtenico, joga proti stresu, joga za starejše in joga za otroke. Kako so pred 27 leti ustanovili društvo Joga v vsakdanjem življenju Maribor in kako so se razvijali na temelju prostovoljskega delovanja.

NETTV oddaja Osebno - dr. Dejan Dinevski - 1. del

Od kod joga izvira? Ali spada v new age gibanja? Kaj dejansko piše v joga sutrah? Jogijsko učenje je nad ezoteričnim jezikom. Kakšna je vloga učitelja v jogi? Duhovno dimenzijo življenja, ki je globoko osebna, mora vsak človek razviti sam. Duhovnost v bistvo razkrije Srečko Kosovel v pesniškem jeziku. Kaj je zavest? Kako z meditacijo raziskujemo zavest? Kaj se resnično dogaja med meditacijo? Ali sta religija in meditacija povezani in kako gledamo zahodnjaki na to? Ali sta zahodna civilizacija in politični sistem v krizi? Kako se to kaže?

NETTV oddaja Osebno - dr. Dejan Dinevski - 2. del